Over Eveline

Mijn naam is Eveline Roseboom Meel (1965) en ik woon in Overberg, gemeente Utrechtse Heuvelrug. Wat leuk dat je mijn website bezoekt!

Hoe het begon

Tot een paar jaar geleden was ik voornamelijk actief als schrijvend journalist. In het begin alleen voor de BDU maar later ook voor hippische magazines. Zo was ik onder andere, meer dan tien jaar schrijvend redactielid bij het Welsh Magazine en ben ik vanaf 2006 werkzaam als freelance journalist voor MenSport.

Aan de hand van een serie foto’s, die ik van de redactie ontving, ging ik -in de beginjaren- bij de hoofdrolspeler op bezoek voor een interview en schreef daar naderhand een mooi stuk over. Door de digitalisering ging ik op pad met voice recorder én met een digitale fotocamera. Ik deed enthousiaste pogingen om mooie foto’s te maken. Dat lukte best aardig maar bewegende onderwerpen waren soms best lastig, om scherp vast te leggen.

Fotovakschool

Om dat probleem te tackelen, volgde ik aan de Fotovakschool in Apeldoorn, de basiscursus fotografie. Er ging een wereld voor me open mede door de enthousiaste groep studiegenoten (zie F11beeldvangers op Instragram) en de bevlogen docent. Fantastisch was het! Ineens bekeek ik alles met andere ogen. Echt een verrijking! Gelijk na de basiscursus heb ik me aangemeld voor de vakopleiding fotografie, ook aan de Fotovakschool. Ge-wel-dig leuk! Ik specialiseerde me in paardenfotografie. Ik studeerde af op de MPF, de Mobiele Paarden Fotostudio. Verder op de site kun je in een van de kopjes meer vinden over de MPF. Na mijn opleiding ben ik me ook gaan verdiepen in het fotograferen van honden. Sinds december 2021 hebben we een ruimte die grenst aan onze woning ingericht als fotostudio. Ook hierover is meer te zien en te lezen op de site.

Verder vind ik het heerlijk om ’s morgens bijtijds de natuur in te trekken en me te laten verrassen. Vooral bij mist is dat een heerlijk begin van de dag. In de galerij vind je eigenlijk van alles wat – als je in de galerij op de foto klikt, worden er meer foto’s zichtbaar van die serie.

Dit is in het kort waar ik me mee bezig hou. Ben je enthousiast geworden? Heb je misschien nog vragen? Je kunt altijd contact met mij opnemen voor meer informatie en mogelijkheden etc. Ik hoor graag van je.