14 februari 2024

Dick van Dijk

Dick van Dijk in de studio. Verenigingsmens. Boer op Voskuilen. Bestuurder. Komediant. Acteur. Het zijn een paar rollen -in willekeurige volgorde- waar ik Dick van ken. In de laatst genoemde rol komt hij aan het einde van ieder jaar, vaak voorbij op Social Media. Altijd vrolijke foto’s. Op de foto heeft hij nu een korte baard en kort haar met een kleurtje. Maar aan het eind van het jaar heeft hij altijd veel langer haar en ook zijn baard heeft hij dan weelderig laten groeien. Spierwit. Vaak draagt hij dan een rood fluwelen pak wat hem prachtig staat. Hij krijgt er een hele andere uitstraling van.

Dick is een uitbundig persoon en een levensgenieter maar aan het eind van ieder jaar is hij rustig en veel meer in zichzelf gekeerd en rond die tijd heeft hij een erudiet voorkomen. Hoe leuk om Dick nu eens te portretteren voor een zwarte achtergrond en gekleed in een zwart overhemd. Helemaal zichzelf.

Dick kwam samen met zijn vader en moeder, zus, zoon, nichtje en achternichtje naar de studio voor een generatie foto. Een generatie foto van de vrouwelijke lijn Van Dijk en ook de mannelijke lijn. Mooie opdracht en leuk om Dick eens helemaal stil te zien zitten. Dat beeld zien we niet vaak van Dick.

Andere berichten

13 februari 2024

Stropdas

30 januari 2024

Kyrano K

27 december 2023

De Elferink Hoeve