5 december 2023

Feest bij Chantal Vermerris!

Deze zomer werd de Zeeuwse Chantal Vermerris in Exloo, Nederlands kampioen samengesteld klasse M. Chantal is herkenbaar aan de gifgroene kleur die overal in terug komt. Haar tuig is afgewerkt met een randje groen. Over haar veiligheidshelm loopt een heel dun lijntje groen. Haar marathonwagen heeft groene onderdelen. Verder is het groen ook terug te vinden op haar vrachtwagen en caravan.

In Exloo was het oranje voor Chantal en daar was ze blij mee. Voor haar kampioensfeest begin december heb ik foto collage gemaakt van het NK; inclusief de tewaterlating van de kampioen. Toen ik met haar foto’s voor de collage bezig was, zag ik de niet alledaagse knopen op haar wedstrijdjasje. Zeeuwse knopen. Geen oude knopen met een verhaal -toen ik haar er naar vroeg- maar nieuwe knopen die haar oma op het jasje gemaakt heeft. Chantal heeft een bijzondere oma: Adrie Vermerris-Feijtel. Ze is nu 91 jaar en is in haar werkzame leven, wethouder geweest en afgelopen zomer is ze onderscheiden met de gemeentelijke erepenning van Kapelle; voor haar buitengewone inzet voor zowel de gemeente als de gemeenschap. Ze is echt een ambassadeur voor de gemeente Kapelle, lees ik in het kranten artikel dat Chantal me appte. De oma van Chantal was in 1974 de allereerste vrouwelijk wethouder in Zeeland boven de Westerschelde. Doelgericht werken en focussen is naar alle waarschijnlijkheid een karaktertrek van de familie Vermerris. Chantal en haar vriend Danny gaan elkaar week bij oma eten. Oma is erg trots dat Chantal Nederlands kampioen geworden is, vertelt de kersverse Nederlands kampioen.

Het was leuk om voor het kampioensfeest van “de groene tornado” af te reizen naar Zeeland. Nog een heel stukje rijden. Nu was het eens andersom. Anders rijdt Chantal altijd stad en land af om deel te nemen aan samengestelde wedstrijden. Het was een heel leuk feest met allemaal menners uit heel Nederland en zelfs België. Nu alweer zin in het buitenseizoen van 2024…..

 

Andere berichten

14 februari 2024

Dick van Dijk

13 februari 2024

Stropdas

30 januari 2024

Kyrano K