13 oktober 2023

The Royal Windsor Horse Show 2023 (GBR)

The Royal Windsor Horse Show 2023 (GBR)
Al jaren stond de RWHS op mijn verlanglijstje. We hadden zelfs al geboekt maar toen kwam Covid. Afgelopen editie zouden mijn dochter (Eefje van Harskamp Peek) en ik voor MenSport naar Windsor gaan om een artikel te maken over de tandem rubriek. De rubriek die na jaren weer georganiseerd werd. We zouden Cornelie de Geijter – Pries volgen die uitgenodigd was om te deel te nemen. Maar geloof het of niet de rubriek werd gecanceld! Daar ging de RWHS voor ons. Toen hebben we er maar een korte vakantie van gemaakt; met dochter en kleindochter naar Windsor! Een lang weekend. Het was in een woord: fan-tas-tisch!!! Veel mooie en sfeervolle beelden vast kunnen leggen. Nu pas met de foto’s aan de slag gegaan.
Eén foto blijft me fascineren: de foto van deze dame. In een showblok met de meeste prachtige rijtuigen met dito paarden er voor, maakte ik deze foto van haar. Ik weet niet wie ze is. Mijn gedachten dwaalden af….
Ze draagt een luchtige hoed maar ze heeft zich niet laten verrassen door de onverwachte frisse weersomstandigheden. Onder het tweedjasje dat mooi past bij de blauwtint van het rijtuig, heeft ze een coltrui aangetrokken. Mooi sjaaltje er bij gezocht. Ze is member, dat is te lezen op het speldje op haar revers. Een bijzonder speldje. Het is eigenlijk best groot dat speldje. Ze draagt oorbellen met een dichte sluiting. Hoe onrustig de paarden ook zullen zijn, die oorbellen gaat ze tijdens de rit niet verliezen. De bril is ook mooi in een blauwtint. De decoratie op haar hoed is stijlvol maar niet uitbundig. Precies passend bij haar leeftijd. (Ik denk terug aan mijn moeder die 79 jaar geworden is en ook voor zo’n uitvoering gekozen zou hebben). De andere twee dames op het rijtuig dragen uitbundiger hoeden. Ik neem aan dat ze jonger zijn en dat doe je dat nog. Mijn dame vindt het goed zo. Netjes. Onder de rugleuning kun je nog net zien, dat ze handschoenen draagt. Zoals het hoort. Niet de kleur van varkensleer maar ze draagt handschoenen én een schootkleed. Zou dat voor de warmte ervan zijn want een passagier hoort volgens mijn beperkte kennis van het authentiek rijden, geen schootkleed te dragen…
Ze kijkt niet zo blij. Zou ze in gedachten zijn? Mijlenver weg met haar gedachten. Zou ze denken aan al die mensen die haar in de loop der tijd ontvallen zijn? Waar ze misschien hele leuke ritten mee gemaakt heeft? Feesten mee gevierd heeft? Of zou ze in een ver verleden misschien zelf de leidsels in handen gehad hebben? Dat ze haar mannetje stond, zogezegd… Ik denk dat ze dat wel in haar mars heeft. Dan met een enkelspan of een tweespan? Of vierspan? Met een tandem zou ze ook best gereden kunnen hebben… Als je heel goed kijkt, zie je dat ze twee hoortoestellen draagt. Goed teken, ze wil alles horen. Geïnteresseerd in wat anderen te vertellen hebben.
Ik heb meerdere Engelse Facebook vrienden. Ook heb ik vrienden die het een en ander weten van authentiek gerij en die ook nog eens veel contacten hebben in die wereld. Hoe enig zou het zijn als ik te weten zou komen hoe deze dame heet. En verder hoe of wat. Kopje thee drinken met haar zou wel niet realistisch zijn. Mijn gedachten dwalen af…zoals wel vaker…..
***Update (20/9/2023)***
Patricia Musser is de dame op de foto. Ze woont in Amerika en is de zeventig ruim gepasseerd. We hebben elkaar al heel wat berichtjes gestuurd inmiddels. Pat en ik gaan elkaar in mei 2024 ontmoeten in Windsor. Hotel is geboekt en ik verheug me er nu al enorm op! Wordt vervolgd dus!

Andere berichten

14 februari 2024

Dick van Dijk

13 februari 2024

Stropdas

30 januari 2024

Kyrano K